Sedani z serem ricotta, selerem i sardelami
Składniki
- 250 g Sedani
- 2 dl oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia ekstra
- 2 łodygi zielonego selera
- 150 g świeżego sera ricotta
- 4 solone sardele
- 2 łyżki posiekanego pieprzu
- szczypiorek
- trochę soli
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Smaż na oleju selera pokrojonego w kostkę o tej samej wielkości co makaron przez około 1 minutę, dodaj solone sardele, mieszaj przez około 1 minutę, aż sardele zostaną zmiażdżone na miazgę; Zdejmij z ognia.
Krok 2
Ugotuj Sadani Rigati w osolonej wodzie, odcedź. Gdy są jeszcze wilgotne, wsyp makaron do garnka z selerem sardelami, mieszając dodaj odrobinę oleju, soli i pieprzu, posiekanego szczypiorku i sera ricotta w małe kawałki. Natychmiast podawaj.
SUGEROWANE WINO
Curtefranca Bianco Gatti CANTINA ENRICO GATTI.
Więcej przepisów
ALMA P. WOZIWODZKI A. BERNAT SP.J
ul. Leśna 34
62-060 Rybojedzko
NIP 783-00-19-860
REGON 630223324
62-060 Rybojedzko
NIP 783-00-19-860
REGON 630223324
Biuro – 618 390 267, biuro@makaronwloski.pl
Daniel Bernat – 505 060 995, daniel.bernat@makaronwloski.pl
Napisz do nas
Administratorem danych osobowych jest ALMA P. WOZIWODZKI A. BERNAT SP.J z siedzibą przy ul. Leśna 34 62-060 Rybojedzko. Dane wpisane w formularzu kontaktowym będą przetwarzane w celu udzielenia odpowiedzi na przesłane zapytanie zgodnie z polityką prywatności i cookies