Sedani z serem ricotta, selerem i sardelami

Składniki

  • 250 g Sedani
  • 2 dl oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia ekstra
  • 2 łodygi zielonego selera
  • 150 g świeżego sera ricotta
  • 4 solone sardele
  • 2 łyżki posiekanego pieprzu
  • szczypiorek
  • trochę soli

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Smaż na oleju selera pokrojonego w kostkę o tej samej wielkości co makaron przez około 1 minutę, dodaj solone sardele, mieszaj przez około 1 minutę, aż sardele zostaną zmiażdżone na miazgę; Zdejmij z ognia.

Krok 2

Ugotuj Sadani Rigati w osolonej wodzie, odcedź. Gdy są jeszcze wilgotne, wsyp makaron do garnka z selerem sardelami, mieszając dodaj odrobinę oleju, soli i pieprzu, posiekanego szczypiorku i sera ricotta w małe kawałki. Natychmiast podawaj.

SUGEROWANE WINO

Curtefranca Bianco Gatti CANTINA ENRICO GATTI.

ALMA P. WOZIWODZKI A. BERNAT SP.J

ul. Leśna 34
62-060 Rybojedzko

NIP 783-00-19-860
REGON 630223324

Biuro – 618 390 267, biuro@makaronwloski.pl
Daniel Bernat – 505 060 995, daniel.bernat@makaronwloski.pl

Napisz do nas

Administratorem danych osobowych jest ALMA P. WOZIWODZKI A. BERNAT SP.J‎ z siedzibą przy ul. Leśna 34 62-060 Rybojedzko. Dane wpisane w formularzu kontaktowym będą przetwarzane w celu udzielenia odpowiedzi na przesłane zapytanie zgodnie z polityką prywatności i cookies