Mezze penne rigate z Szparagami i krewetkami

Składniki

  • 250 g Mezze Penne Rigate
  • 16 krewetek królewskich
  • 16 szparagów
  • oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia
  • 8 liści bazylii
  • 1/2 białej cebuli
  • 30 g masła
  • sól i pieprz

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obierz szparagi następnie Ugotuj łodygi szparagów w wodzie z cebulą, solą i pieprzem. Po ugotowaniu wyjmij i wymieszaj wszystko z masłem, solą i pieprzem, aż do uzyskania sosu.

Krok 2

Oczyść i obierz krewetki. Rozgrzej olej i dodaj krewetki, smaż . Dodaj szparagi, pozwól im smażyć się przez około 1 minutę na dużym ogniu. Następnie dodaj trochę soli i pieprzu i mieszaj jezcze przez 30 sekund.

Krok 3

Ugotuj Mezze Penne w osolonej wodzie, odcedź je, a gdy jeszcze będą wilgotne wymieszaj ze smażonymi krewetkami i szparagami.

Krok 4

Na talerz nakładamy bardzo cienką warstwę sosu szparagowego, delikatnie nakładamy też na gorący makaron i serwujemy.

SUGEROWANE WINO

Franciacorta Satèn Contadi Castaldi CANTINA CONTADI CASTALDI.

ALMA P. WOZIWODZKI A. BERNAT SP.J

ul. Leśna 34
62-060 Rybojedzko

NIP 783-00-19-860
REGON 630223324

Biuro – 618 390 267, biuro@makaronwloski.pl
Daniel Bernat – 505 060 995, daniel.bernat@makaronwloski.pl

Napisz do nas

Administratorem danych osobowych jest ALMA P. WOZIWODZKI A. BERNAT SP.J‎ z siedzibą przy ul. Leśna 34 62-060 Rybojedzko. Dane wpisane w formularzu kontaktowym będą przetwarzane w celu udzielenia odpowiedzi na przesłane zapytanie zgodnie z polityką prywatności i cookies