Mezze penne rigate z Szparagami i krewetkami
Składniki
- 250 g Mezze Penne Rigate
- 16 krewetek królewskich
- 16 szparagów
- oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia
- 8 liści bazylii
- 1/2 białej cebuli
- 30 g masła
- sól i pieprz
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Obierz szparagi następnie Ugotuj łodygi szparagów w wodzie z cebulą, solą i pieprzem. Po ugotowaniu wyjmij i wymieszaj wszystko z masłem, solą i pieprzem, aż do uzyskania sosu.
Krok 2
Oczyść i obierz krewetki. Rozgrzej olej i dodaj krewetki, smaż . Dodaj szparagi, pozwól im smażyć się przez około 1 minutę na dużym ogniu. Następnie dodaj trochę soli i pieprzu i mieszaj jezcze przez 30 sekund.
Krok 3
Ugotuj Mezze Penne w osolonej wodzie, odcedź je, a gdy jeszcze będą wilgotne wymieszaj ze smażonymi krewetkami i szparagami.
Krok 4
Na talerz nakładamy bardzo cienką warstwę sosu szparagowego, delikatnie nakładamy też na gorący makaron i serwujemy.
SUGEROWANE WINO
Franciacorta Satèn Contadi Castaldi CANTINA CONTADI CASTALDI.
Więcej przepisów
ALMA P. WOZIWODZKI A. BERNAT SP.J
62-060 Rybojedzko
NIP 783-00-19-860
REGON 630223324
Biuro – 618 390 267, biuro@makaronwloski.pl
Daniel Bernat – 505 060 995, daniel.bernat@makaronwloski.pl