Linguine z pomidorkami cherry i suszonymi sardynkami

Składniki

  • 320 g Linguine
  • 4 suszone sardynki
  • 2 dl oliwy z oliwek
  • 2 ząbki czosnku
  • 4 łyżki startej natki pietruszki
  • 4 łyżki bułki tartej
  • 24 pomidorki cherry
  • Pieprz i sól

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oczyść i osusz suszone sardynki, a następnie pokrój uzyskane filety w kostkę.

Krok 2

Lekko podsmaż olej z dwoma ząbkami czosnku, dodać natkę pietruszki i kostki sardynek; smażyć przez około 30 sekund, dodać pomidory cherry, uprzednio pokrojone w kawałki.

Krok 3

Gotuj Linguine w osolonej wodzie, odcedź i kiedy jeszcze są wilgotne dodaj je do sosu, delikatnie zamieszaj, dodaj bułki tartej, odrobinę oliwy i pieprzu, soli. Natychmiast podawaj.

SUGEROWANE WINO

Franciacorta Millesimato Bagnadore CANTINA BARONE PIZZINI.

ALMA P. WOZIWODZKI A. BERNAT SP.J

ul. Leśna 34
62-060 Rybojedzko

NIP 783-00-19-860
REGON 630223324

Biuro – 618 390 267, biuro@makaronwloski.pl
Daniel Bernat – 505 060 995, daniel.bernat@makaronwloski.pl

Napisz do nas

Administratorem danych osobowych jest ALMA P. WOZIWODZKI A. BERNAT SP.J‎ z siedzibą przy ul. Leśna 34 62-060 Rybojedzko. Dane wpisane w formularzu kontaktowym będą przetwarzane w celu udzielenia odpowiedzi na przesłane zapytanie zgodnie z polityką prywatności i cookies