Linguine z pomidorkami cherry i suszonymi sardynkami
Składniki
- 320 g Linguine
- 4 suszone sardynki
- 2 dl oliwy z oliwek
- 2 ząbki czosnku
- 4 łyżki startej natki pietruszki
- 4 łyżki bułki tartej
- 24 pomidorki cherry
- Pieprz i sól
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Oczyść i osusz suszone sardynki, a następnie pokrój uzyskane filety w kostkę.
Krok 2
Lekko podsmaż olej z dwoma ząbkami czosnku, dodać natkę pietruszki i kostki sardynek; smażyć przez około 30 sekund, dodać pomidory cherry, uprzednio pokrojone w kawałki.
Krok 3
Gotuj Linguine w osolonej wodzie, odcedź i kiedy jeszcze są wilgotne dodaj je do sosu, delikatnie zamieszaj, dodaj bułki tartej, odrobinę oliwy i pieprzu, soli. Natychmiast podawaj.
SUGEROWANE WINO
Franciacorta Millesimato Bagnadore CANTINA BARONE PIZZINI.
Więcej przepisów
ALMA P. WOZIWODZKI A. BERNAT SP.J
ul. Leśna 34
62-060 Rybojedzko
NIP 783-00-19-860
REGON 630223324
62-060 Rybojedzko
NIP 783-00-19-860
REGON 630223324
Biuro – 618 390 267, biuro@makaronwloski.pl
Daniel Bernat – 505 060 995, daniel.bernat@makaronwloski.pl
Napisz do nas
Administratorem danych osobowych jest ALMA P. WOZIWODZKI A. BERNAT SP.J z siedzibą przy ul. Leśna 34 62-060 Rybojedzko. Dane wpisane w formularzu kontaktowym będą przetwarzane w celu udzielenia odpowiedzi na przesłane zapytanie zgodnie z polityką prywatności i cookies