Chrupiące penne rigate all'amatriciana
Składniki
- 150 g Penne Rigate
- 1 ząbek czosnku
- 1 czerwona papryka
- 1 gałązka rozmarynu
- Oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia
- sos pomidorowy
- 16 plastrów przyprawionych policzków wołowych
- 2 białe cebule
- 50 g masła
- 20 g cukru
- 50 g startego sera Pecorino Romano
- sól i pieprz
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Suszyć pokrojone przyprawione policzki wołowe w piekarniku w temperaturze około 110 ° przez 40 minut.
Krok 2
Lekko usmaż czosnek i pokrojoną w paski paprykę w oleju, dodaj sos pomidorowy, sól i pieprz. Gotuj przez 20 minut, aby uzyskać bardzo gęsty sos.
Krok 3
Wymieszaj rozmaryn z odrobiną oliwy z oliwek. Potnij dwie cebule na cienkie plasterki i pozwól im gotować przez 20 minut w maśle wcześniej karmelizowanym z cukrem.
Krok 4
W gorącej patelni non-stick ułóż małe naleśniki ze startego Pecorino. Smaż 1 minutę z każdej strony na małym ogniu. Następnie zdejmij je z patelni i pozwól im ostygnąć: staną się suche i chrupiące.
Krok 5
Gotuj Penne w osolonej wodzie. Pośrodku każdego talerza dodaj sosu pomidorowego, nałóż na niego bardzo gorące Penne; dodaj karmelizowaną cebulę, suszone policzki wołowe i naleśniki Pecorino w małych kawałkach, na górze kilka kropel oleju rozmarynowego.
SUGEROWANE WINO
Terre di Franciacorta Bianco Rampaneto CANTINA CAVALLERI.
Więcej przepisów
ALMA P. WOZIWODZKI A. BERNAT SP.J
62-060 Rybojedzko
NIP 783-00-19-860
REGON 630223324
Biuro – 618 390 267, biuro@makaronwloski.pl
Daniel Bernat – 505 060 995, daniel.bernat@makaronwloski.pl